Ölüm döşeğindeki kişilerin tek pişmanlığı buymuş: 16 yıllık yoğun bakım hemşiresi itiraf etti

Yoğun Bakım Hemşiresi: “Ölüm Döşeğinde Pişmanlık Genellikle Sağlığın Kıymetini Bilmemeyle Ilgili”

Amerika’da yaşayan yoğun bakım hemşiresi, ölüm döşeğinde olan insanların genellikle pişmanlık duydukları konuları anlattı. Hemşire Julie McFadden’a göre, hastalar genellikle daha az çalışmış olmaktan ya da dünyayı gezmek yerine sağlıklarının kıymetini bilmemekten pişmanlık duyuyorlar.

Yoğun Bakım Hastalarının En Büyük Pişmanlığı: Sağlığın Kıymetini Bilmemek

Julie McFadden, uzun yıllardır bakımını üstlendiği ölümcül hastalar arasında en sık karşılaştığı pişmanlığın, “Acaba sağlığımın kıymetini bilsen miydin?” cümlesine denk geldiğini belirtiyor. Hemşire McFadden, bu durumu önlemek için her gece minnettarlık listesi tuttuğunu ve “Nefes almak, yürümek ve güneş ışığını hissetmek gibi basit şeylerin değerini hatırlamak benim için çok önemli” şeklinde konuştu.

‘İyi Bir Ölüm İçin Paradan da Önemli’

Ölümün doğal bir süreç olduğunu vurgulayan McFadden, iyi bir ölüm için paranın da gerekliliğine dikkat çekiyor. “İyi bir ölüm için paranın gerekliliği bence oldukça talihsiz bir durum. ABD’de pek çok insan, bakımevine gitmek yerine evlerinde hayata veda ediyor. Genellikle maddi sıkıntılar içinde olan yoksul aileler, sevdikleriyle ilgilenmek ile çalışmak arasında denge kurmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

‘Ölüm Dahi Sınıfsal Farklılıkları Yansıtıyor’

16 yılı aşkın bir süredir yoğun bakımda çalışan McFadden, ölümün dahi sınıfsal bir konu olduğunu belirtiyor. “Eğer işçi sınıfına mensupsanız ve hayatta kalmak için yeterli miktarda para kazanıyorsanız, sevdiklerinize bakmak için işinizi bırakmanız pek kolay olmayabilir” diyen hemşire, sınıfsal farklılıkların ölüm sürecine dahi yansıdığını vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir