Murat Kurum, ‘Risksiz İstanbul’ tanıtım toplantısında konuşuyor

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum  ‘Risksiz İstanbul’ tanıtım toplantısında konuşuyor.

Murat Kurum’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

İstanbul’un artık sevgiye, kardeşliğe ihtiyacı var. Bugün tüm İstanbullular için bu kardeşliği daha da büyütmek için kıymetli dostlarımızla bir aradayız. Afetlere dirençli, risksiz İstanbul toplantımızın tanıtımı için bir aradayız. İstanbul’la bu heyecanı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çare insanı merkeze alan hizmettir. Vaadimiz sizleri risksiz, çilesiz bir İstanbul’da yaşatmaktır. 

‘SİZTEM İSTANBUL’

Tek dileğimiz İstanbullu hemşehrilerimizin mutluluğudur. Son yüz yıldır depremlerden çok çektik. Mevcut yönetim her alanda başarısız oldu. İstanbullular bu başarısız yılların ardından artık çaresiz değil. Kimle konuşsak İstanbul’daki sistem eksikliğini söylüyor. İstanbul’un sorunlarını çözerken merkeze insanı alan yeni anlayış sunuyoruz. İstanbul gündelik, keyfi kararlarla yönetilemez. Bu İstanbul’u çözümsüzlüğe mahkum eder. Amacımız sizleri stressiz İstanbul’da yaşatmak.

Tek dileğimiz İstanbul’un mutluluğudur. Bugün ülkemizin coğrafyasının yüzde 66’sı deprem riski altındadır. Büyüklüğü 6 ve üzeri 60’a yakın deprem yaşadık. 130 bine yakın kardeşimizi bu depremler nedeniyle toprağa verdik. Büyük Marmara depreminde 18 bin canımızı kaybettik. Asrın felaketinde 53 bin insanımızı kaybettik… Dünyada böyle bir yıkım görülmedi. Bu afetlerin ardından herkesin gündeminde İstanbul’un deprem gerçeği var. Olası İstanbul depremi bir milli güvenlik sorunu olacaktır.

İSTANBUL KİMLİĞİ

İstanbul kimliğini her mimari eserde yaşatacağız. Mevcut belediye ayıplarını hüner gibi göstermeye çalışıyor. Türkiye’nin her yerinde 2 milyon 200 bin konut dönüştürdük.

İstanbul’da tek güvenli hane kalıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.  Konutlarımızı 39 ilçede yatay mimariyle inşa edeceğiz. 

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir