İzmir’de ‘fon’ dolandırıcılığı: 100 milyon liralık vurgun iddiası

Bankacı Seçil Erzan’ın futbol dünyasından ünlü isimleri fon vaadiyle dolandırmasının ardından benzer bir olay da İzmir’in Tire ilçesinde yaşandı. Kendisini muhasebeci ve finans uzmanı olarak tanıttığı belirtilen Betül G.’nin, çok sayıda kişiden yüksek kâr vaadiyle para toplayarak yaklaşık 100 milyon lira dolandırıp, ortadan kaybolduğu ileri sürüldü.

DHA’nın haberinde göre, Tire’de kendisini muhasebeci ve finans uzmanı olarak tanıtan Betül G.’nin, yüksek kâr payı vaadiyle çok sayıda kişiden para topladığı iddia edildi.

Parayı işleterek kazanç sağladığı ileri sürülen Betül G., başlangıçta kâr paylarını ödedi. Ancak her geçen gün para topladığı kişilerin sayısı artan Betül G., bir süre sonra kâr payı ödemeyi kesince 50’den fazla kişi, dolandırıldıkları gerekçesiyle Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, şikayetçi oldu.

Para topladığı kişileri yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Betül G., birkaç kez polis tarafından gözaltına alındı, ancak savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Şikayetçilerin sayısının giderek artması üzerine Betül G.’nin ortadan kaybolduğu belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir