ChatGPT’ye Yapay Zekanın Sınırlarını Zorlayan 5 Yeni Özellik Geldi!

Günlük hayatın vazgeçilmezlerinden birine dönüşen ChatGPT’ye gelen yeni özellikler duyuruldu. Çoğu insanın işine yarayacak bu güncellemeler için buyurun?

Kaynak: https://www.wired.com/story/5-updates…

OpenAI, geliştirici konferansında ChatGPT ve diğer yapay zeka araçları için bir dizi yeni özellik duyurdu.

Chatbotlar için bir yaratıcı araç olan GPT’ler (generative pretrained transformers için kısaltma) ve ChatGPT için yeni bir model olan GPT-4 Turbo, şirketin etkinliğinden çıkan en önemli duyurular arasında yer alıyor.

OpenAI’nin ChatGPT’ye yeni bir model vermesi ilk değil. Bu yılın başlarında, OpenAI ChatGPT algoritmasını GPT-3.5’ten GPT-4’e güncelledi.

Önceki sürümlere dayanarak, modelin önce ChatGPT Plus abonelerine ve daha sonra genel kullanıcıya sunulması muhtemel.

OpenAI, WIRED’ın yeni ChatGPT modeline erken erişim talebini reddetse de, GPT-4 Turbo’nun farklı olması beklenen bazı özellikleri şunlardır:

1. ChatGPT’nin bilgi kesme tarihinin Eylül 2021 ile sınırlı olduğunu sürekli hatırlatmasına veda edin. “GPT-4’ün dünya hakkındaki bilgilerinin 2021’de sona erdiği için hepimiz, muhtemelen sizlerden daha fazla, rahatsızız,” dedi OpenAI CEO’su Sam Altman konferansta.

Yeni model, Nisan 2023’e kadar olan bilgileri içeriyor, böylece isteklerinize daha güncel bir bağlamda cevap verebiliyor.

Altman, ChatGPT’nin bilgilerinin bir daha bu kadar eskimemesi için niyetini ifade etti. Bu bilgilerin nasıl elde edildiği, yazılarını OpenAI tarafından izinsiz kullanıldığı için mutsuz olan yazarlar ve yayıncılar için büyük bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

2. İsteklerinizle süper uzun ve detaylı olmaktan çekinmeyin! “GPT-4 Turbo, 128.000 token’a kadar bağlam destekliyor,” dedi Altman.

Token’lar, bir istekle birlikte ekleyebileceğiniz kelime sayısı ile eşanlamlı olmasa da, Altman yeni limiti yaklaşık 300 kitap sayfası miktarında kelime sayısına benzetiyor.

Diyelim ki chatbot’tan geniş bir belgeyi analiz etmesini ve size bir özet sağlamasını istiyorsunuz – artık GPT-4 Turbo ile bir seferde daha fazla bilgi girebilirsiniz.

3. ChatGPT’nin istediğiniz bir istekteki ince detaylara daha iyi dikkat etmesi hoş olmaz mıydı? OpenAI’ye göre, yeni model daha iyi bir dinleyici olacak.

‘GPT-4 Turbo, özel formatlar üretme gibi talimatların dikkatli bir şekilde takip edilmesini gerektiren görevlerde önceki modellerimizden daha iyi performans gösteriyor (örneğin, ‘her zaman XML olarak yanıt verin’)’

4. ChatGPT’nin çoğu kullanıcısı için ön planda olmayabilir, ancak geliştiriciler için OpenAI’nin uygulama programlama arayüzünü kullanmak oldukça pahalı olabilir.

‘Yeni fiyatlandırma, bin istek token’ı için bir sent ve bin tamamlama token’ı için üç sent,’ dedi Altman. Basit bir dille, bu, GPT-4 Turbo’nun geliştiricilere bilgi girişi ve cevap alma için daha az maliyetli olabileceği anlamına geliyor.

5. ChatGPT Plus aboneleri, hangi chatbot araçlarını kullanmak istediklerinizi seçebileceğiniz GPT-4 açılır menüsü ile tanıdık olabilir.

Örneğin, bazı AI üretilmiş görseller istiyorsanız Dall-E 3 beta’yı veya internetten linkler gerekiyorsa Bing ile Göz At sürümünü seçebilirsiniz.

Bu açılır menü yakında yazılım mezarlığına gidiyor. “Geri bildirimlerinizi duyduk. O model seçici son derece can sıkıcıydı,” dedi Altman.

GPT-4 Turbo ile güncellenmiş chatbot, doğru araçları seçecek, örneğin bir resim istediğinizde, isteğinizi yanıtlamak için otomatik olarak Dall-E 3’ü kullanması bekleniyor.

Siz bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir