Bir yılda 30 kilodan eser kalmadı! Kalorilerini teknolojiyle verdi

12 aylık bir kilo verme sürecine giren Hicks, bu yolculuğa çıktığında 101 kiloydu ve 12 ayın sonunda 30 kilo vererek 76 kiloya düştü. Michael Hicks, beslenme şeklini tamamen değiştirdi ve her gün düzenli yürüyüş yaptı. Ancak 30 kilo verirken kendisini yolda tutan asıl şeyin teknoloji araçları olduğunu söyledi.

Akıllı bir tartı, akıllı bir saat ve bir Google dokümanı. Bu üç aracın kilo vermede ne gibi bir etkisi olduğunu düşünmüş olabilirsiniz ancak Hicks bunun onun sürecinde en faydalı 3 şey olduğunu söylüyor. Nasıl mı?

1- Akıllı tartı

Kilo verme sürecinde olanların kimi her gün tartılmayı kimi de belirli aralıklarla tartılmayı tercih eder.

Ancak Hicks, haftada iki kez yaptığı antrenmanların, vücut yağ, kas ve sıvı dengesini, doğal dalgalanmalardan çok fazla etkilenmeden takip edebilmesini sağladığını söyledi. Bu yüzden Hicks haftada bir kez akıllı tartı ile tartıldı

2- Akıllı saat

Günde 10 bin adım atan Hicks, “Hareketsiz bir yaşam tarzına sahip ve çok fazla ağırlık taşıyan kişiler için uzun yürüyüşler hem isteklerden zihinsel olarak uzaklaşmayı sağlar hem de sizi ertesi gün egzersiz yapacak kadar yorgun bırakmayacak düşük etkili bir fiziksel aktivitedir” dedi.

Hicks, kilo verme yolculuğuna 2023 yılının temmuz ayında başladığından bu yana günde ortalama yalnızca 7.829 adım attığını belirtti. Bu yürüyüşleri yaparken akıllı saat takmaya ve saatle attığı adımları yaktığı kalorileri takip etmeye özen gösterdi.

3- Google dokümanı

Kilo verme sürecinde hem tartı detaylarını hem de akıllı saatinde yaptığı ölçümleri Google dokümanlara tek tek yazıp kendini oradan takip eden Hicks, bu takip planının onu hem motive ettiğini hem de motivasyonunu artırdığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir