Başıboş köpek meselesinde dosya Erdoğan’ın önünde

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Gündemde olan sahipsiz köpeklerle ilgili partisinin hazırladığı rapora değinen Yenişehirlioğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Bugün AK Parti MYK Toplantımızda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Başıboş/Saldırgan Sokak Köpekleri sorununa ilişkin hazırladığımız raporu arz ederek zat-ı devletlerini ve MYK Üyelerimizi bilgilendirdim. Raporumuzun mahiyetini detaylı bir şekilde dinleme nezaketi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”

“HERKESİN ÜZERİNDE MUTABIK KALDIĞI…”

Yenişehirlioğlu paylaşımına şöyle devam etti:

“Sokaklarda aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanacağına; herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sorunun çözüme ulaşacağına inancımız tamdır. Evvelâ insan ardından hayvan ve çevre sağlığını tesis etmek için ortaya konulan bu iradenin toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak şekilde net bir çözüme ulaşması en büyük temennimizdir. Raporumuzun sorunun çözümüne ilişkin önemli katkılar sunacağına inanıyor; hayırlı olmasını diliyorum.”

MUHALEFETLE GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan Sözcü’den Adil Can Sivrikaya haberine göre, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeye ilişkin, “Muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle görüşmek suretiyle bu hafta sonuna doğru Meclis Başkanlığımıza teklifimizi vereceğiz.” dedi.

ÖTANAZİ AÇIKLAMASI

Abdullah Güler ötanazi ile ilgili soruya da, “Hayvandan hayvana, hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan, rehabilite edilme imkanı kalmamış, çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda çok önemli bir kuduz riski tehlikesi… Dolayısıyla bunu da göz önüne almamız gerekiyor. Barınaklardaki yaşam kalitesinin artırılması için gerekli tedbirleri almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın, onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden, merhamet iklimimize uygun olarak ötanazi yoluyla hayatlarına son vermektir.” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir