Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul Depremleri Sonrası Emlak Piyasası Nasıl Etkilenir?

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında herkes deprem korkusuyla sarsıldı. Riskli bölgelerde ev sahibi olanlar, “evimizi satsak mı?” ya da “arsa alsak mı?” gibi sorularla karşı karşıya kaldı. Yatırım ve tasarruf danışmanı Mert Başaran, herkesi “dikkatli olun, elinizdekinizden olup ortada kalmayın” şeklinde uyararak dikkat çekti. Başaran, bu dönemdeki fırsatçılara karşı da uyarıda bulunarak, “Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın, arsa almak için de piyasanın sakinleşmesini bekleyin” tavsiyesinde bulundu.

Başaran’ın Uyarıları

TV100 yayınına katılan Başaran, panik dönemlerde evlerin ucuza satın alınabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Başaran, 1999 depremi örneğine atıfta bulunarak, geçmişte yaşanan örneklerin ders alınması gerektiğini belirtti. Panikle alınan kararların uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Mecbur Kalmadıkça Evinizi Satmayın

Başaran, barınma ihtiyacı olduğu sürece mecbur kalmadıkça ev satılmaması gerektiğini söyledi. Geçici dönemlerin ardından piyasaların toparlandığını ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni olanakların ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle, sabırlı olmanın ve doğru zamanı beklemenin önemine dikkat çekti.

Arsa Almak Mantıklı mı?

Başaran, deprem riski altındaki bölgelerde ev alınmasının mantıklı olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası arsa almanın da bir o kadar riskli olduğuna dikkat çekti. Piyasalardaki ani yükselmelerin ve fırsatçıların tuzaklarına karşı temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Biraz Sakinleşmeyi Bekleyin

Başaran, insanların şimdilik sakin olmaları gerektiğini ve aceleci kararlar almaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ekonomik dengelerin arz ve talep üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, piyasaların durulması için beklemenin önemine değindi. Bu nedenle, ev satışı veya arsa alımı gibi kararların aceleci yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Mevduat faizi yüzde 60’ı geçti: Aylık getiri rekor seviyede

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası TL mevduat yeniden cazibe merkezi haline geldi. Bankalar yıllık faiz oranlarını yüzde 50’nin üzerine taşırken, bileşik getirilerde yüzde 60’ı aşan seviyeler görülüyor.

Millete sabır Merkez’e sefa

Bakan Şimşek, sabır isteyip, tasarruf tedbirleri açıklasa da iktidar gibi ekonomi yönetimi de
lüksten vazgeçmiyor. Milyarlarca dolar rezerv yakılmasının ardından TCMB, ekonomi konuşmak için lüks bir etkinlik düzenliyor.

İspat şartı geldi! SGK’dan erken emeklilik için yeni karar…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan genel yazıyla fiili hizmet süresi zammına tabi iş yerlerinden yapılan bildirimlerde bazı meslek kodlarına sınırlama getirilmişti. SGK tarafından yürütülen çalışmayla birlikte listede yer alan 4/a’lı …

TCMB Başkanı Karahan’dan ‘Sıkı duruş devam etmeli’ mesajı

TCMB Başkanı Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket edeceklerini ifade etti. Karahan şeklinde para politikasında sıkı duruşun devam edeceğini paylaştı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir